Professor en Executive director

Hanneke Takkenberg

|
Hanneke takkenberg

Making noise and

moving mountains,

en Sisterhood creëren,

daar hou ik van.

Welkom bij een nieuwe aflevering van WoW! Vrouw, de Podcast.

Dé podcast voor ambitieuze vrouwelijke leiders, die dicht bij zichzelf willen blijven en leiden vanuit hun hart en intuïtie.

Hiltje Oude Luttikhuis onderzoekt in deze podcast wat er nodig is om de top in de medische wereld, academia en corporate inclusiever te maken en zo een wereld te creëren waarin je vrouw-zijn geen belemmering vormt om een leider te zijn.

“Om dingen te veranderen, heb je mensen nodig die voorop durven te lopen.” zei Claudia de Breij in haar fantastische oudejaarsconference in 2019.

Luister mee, laat je uitdagen en verwonderen, terwijl je lessen hoort van vrouwen die voorop durven te lopen.

In dit interview vertelt Hanneke Takkenberg over haar pad om de positie van vrouwen in de geneeskunde, wetenschap en business te verbeteren. 

 

Je hoort o.a. over de structuren waarin we als vrouw toch niet goed passen en hoe Hanneke sisterhood en allyship weet uit te dragen en creëren.

Download hieronder de Podcast Inspiratie Pagina Sisterhood.

Met de oefening ‘Aangestoken worden door de schittering van een ander vrouw’. Hoe kan jij jouw licht feller laten schijnen? 

 

I

WoW! Vrouw Interview met Hanneke Takkenberg

Seizoen 3, Episode 7

hanneke takkenberg

Ik geloof dat er in feminisme toegevoegde waarde zit voor zowel vrouwen als voor mannen .

 

Prof. Takkenberg is sinds 2012 hoogleraar Klinische besluitvorming bij cardio-thoracale interventies aan het Erasmus Universitair Medisch Centrum, waar haar huidige onderzoek zich richt op prognose en klinische en gedeelde besluitvorming bij cardiovasculaire interventies, met speciale aandacht voor man-vrouwverschillen. In het Erasmus MC heeft prof. Takkenberg zich ingezet voor het verbeteren van de gezondheidszorg voor vrouwen voor patiënten en de arbeidsomstandigheden voor vrouwelijke artsen. Daarvoor kreeg ze de Els Borstprijs 2018 voor haar wetenschappelijke en maatschappelijke inzet. In 2019 ontving ze de Caty Asscher-prijs voor haar inzet voor genderdiversiteit in het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit door de oprichting van VENA (2006), het Erasmus MC-netwerk voor vrouwen in de wetenschap, haar werk als Chief Diversity Officer voor de EUR (2015-2018) en haar start van het programma Diversiteit en Inclusie voor het Erasmus MC in 2018.

 

Meer Hanneke Takkenberg

Hanneke Takkenberg is hoogleraar Management Education gericht op Women in Business aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en Executive Director van Erasmus Centre for Women and Organizations (ECWO).

In deze rollen omvat haar werk onder meer het leiden van RSM’s deelname aan het door de Europese Commissie gefinancierde Horizon2020 EQUAL4EUROPE-onderzoeksproject, het ontwikkelen en faciliteren van ECWO’s programma voor sociale veiligheid voor organisaties, en het faciliteren binnen ECWO’s programma’s, waaronder het trio van kenmerkende Executive Education-programma’s, in-company programma’s en genderevenwichtige leiderschapsevenementen. Prof. Hanneke werkt daarnaast samen met RSM Masters en PhD-studenten die verschillende aspecten van gender onderzoeken als supervisor, co-creator van onderzoek en lezer.

Van 2018 tot 2022 was prof. Takkenberg bestuursvoorzitter van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), een netwerk van ruim 1300 vrouwelijke hoogleraren en universitair hoofddocenten. Ze behaalde haar MD aan de Vrije Universiteit Amsterdam, haar MSc Clinical Epidemiology aan NIHES en haar PhD aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2002). Voordat ze werd benoemd tot hoogleraar in 2012. In 2021 ontving ze de Female Academics Moving into Equity’s (FAME) Athena Award voor medewerkers van de Erasmus Universiteit die zich buitengewoon hebben ingezet voor het bevorderen van vrouwelijk talent. 

 

^

Verbind met hanneke takkenberg

Voor vrouwen die zichzelf willen zijn en voorop durven te lopen

WoW! Vrouw

de Podcast

Welkom bij dé podcast voor ambitieuze vrouwelijke leiders, die dicht bij zichzelf willen blijven en leiden vanuit hun hart en intuïtie. Hiltje Oude Luttikhuis onderzoekt in deze podcast wat er nodig is om meer de top in de medische wereld academia en corporate inclusiever te maken en zo een wereld creëren, waarin je vrouw-zijn geen belemmering vormt om een leider te zijn. Luister mee, laat je uitdagen en verwonderen, terwijl je lessen hoort van vrouwen die voorop durven te lopen. 
Beluister een van de andere interviews

Gerelateerde Podcasts

Elif Aribas

Arts en onderzoeker  Elif AribasWerk met Mijelif aribas Zo realiseren we dat de zorg voor iedereen vooruit gaat.Welkom bij een nieuwe aflevering van WoW! Vrouw, de Podcast. Dé podcast voor ambitieuze vrouwelijke leiders, die dicht bij zichzelf willen blijven en leiden...

Ontmoet De Gastvrouw

Hiltje Oude Luttikhuis

Hiltje Oude Luttikhuis

Als huisarts, ceo van een one-woman biz, mama van 4 én imperfecte feminist, inspireer ik je met female empowerment topics en openhartige discussies met vrouwelijke rolmodellen uit de artsenwereld, wetenschap, tech en entrepreneurship.

Pin It on Pinterest

Share This