Arts en onderzoeker 

Elif Aribas

Angela Maas
|
elif aribas

Zo realiseren we dat de zorg voor iedereen vooruit gaat.

Welkom bij een nieuwe aflevering van WoW! Vrouw, de Podcast.

Dé podcast voor ambitieuze vrouwelijke leiders, die dicht bij zichzelf willen blijven en leiden vanuit hun hart en intuïtie.

Hiltje Oude Luttikhuis onderzoekt in deze podcast wat er nodig is om de top in de medische wereld, academia en corporate inclusiever te maken en zo een wereld te creëren waarin je vrouw-zijn geen belemmering vormt om een leider te zijn.

“Om dingen te veranderen, heb je mensen nodig die voorop durven te lopen.” zei Claudia de Breij in haar fantastische oudejaarsconference in 2019.

Luister mee, laat je uitdagen en verwonderen, terwijl je lessen hoort van vrouwen die voorop durven te lopen.

In dit interview vertelt Elif Aribas over de bevindingen in haar promotieonderzoek naar een sekse-specifieke benadering van hartziekten.

 

En je hoort hoe jij Sisterhood in je leven kunt creeren.

Download hieronder de Podcast Inspiratie Pagina Stop Met Verstoppen en luister naar aflevering 9 van WoW! Vrouw, de Podcast: 6 briljante manieren waarop fantastische vrouwen zich onbewust klein houden en hun dromen uitstellen.

 

I

WoW! Vrouw Interview met Elif Aribas

Seizoen 3, Episode 1

Elif Aribas

Ik wilde altijd al iets doen

voor het bevorderen van

de gezondheid van vrouwen.

elif aribas

Het allerbelangrijkste is om goed naar elkaar te luisteren en om in je achterhoofd te hebben, dat je uiteindelijk elkaar wilt begrijpen.

En dat geldt zowel voor patiënten als voor dokters onderling.

Meer Elif Aribas

Elif Aribas studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens haar derde studie jaar startte ze parallel aan haar geneeskunde master met de master in Health Sciences aan het NIHES. Voor haar Epidemiologie opleiding hierin studeerde ze aan Harvard University in de Verenigde Staten van America en aan de University van Cambridge in het Verenigd Koninkrijk.

Na het afronden van deze beide masters startte ze haar promotieonderzoek bij de afdeling Cardiometabole Epidemiologie in Rotterdam.

Na de verdediging van  haar proefschrift ‘A sex-specific approach to cardiometabolic disorders.’ op 10 januari 2023 hervat Elif haar werk als klinisch arts en als post-doctoraal arts-onderzoeker. Ook blijft ze actief diversiteit en inclusie promoten als redactie lid van Dokters op Hakken en bij CODING (Collectief Diversiteit en Inclusie in de Nederlandse Geneeskunde). In haar vrije tijd geniet ze van sporten (kick-boksen, yoga en gewichtheffen) en vooral tijd doorbrengen met vrienden en familie.

^

Verbind met Elif Aribas:

Linked-in:     Elif Aribas

 

Voor vrouwen die zichzelf willen zijn en voorop durven te lopen

WoW! Vrouw

de Podcast

Welkom bij dé podcast voor ambitieuze vrouwelijke leiders, die dicht bij zichzelf willen blijven en leiden vanuit hun hart en intuïtie.

Hiltje Oude Luttikhuis onderzoekt in deze podcast wat er nodig is om meer de top in de medische wereld academia en corporate inclusiever te maken en zo een wereld creëren, waarin je vrouw-zijn geen belemmering vormt om een leider te zijn.

Luister mee, laat je uitdagen en verwonderen, terwijl je lessen hoort van vrouwen die voorop durven te lopen. 

Beluister een van de andere interviews

Gerelateerde Podcasts

Ontmoet De Gastvrouw

Hiltje Oude Luttikhuis

Hiltje Oude Luttikhuis

Als huisarts, ceo van een one-woman biz, mama van 4 én imperfecte feminist, inspireer ik je met female empowerment topics en openhartige discussies met vrouwelijke rolmodellen uit de artsenwereld, wetenschap, tech en entrepreneurship.

Pin It on Pinterest

Share This