Luister naar de laatste podcast aflevering met WoW! Vrouw: Janneke Wittekoek

Hiltje Oude Luttikhuis

Hi WoW Vrouw!

De vrouw die je wilt zijn, zit al in jou!

Hi, Ik ben Hiltje! Huisarts en coach die andere vrouwen inspireert om het beste uit hun leven te halen. Zo fijn dat je hier bent beland!    Op deze pagina lees je over mij en de weg die ik zelf heb afgelegd.

Ik had geen makkelijke jeugd

Mijn ouders scheidden toen ik twee jaar oud was. Tot mijn achtste levensjaar ging ik heen en weer tussen moeder, vader en kindertehuis.

Tot mijn tiende ben ik minstens acht keer verhuisd en van school veranderd. De vele verhuizingen maakten dat ik het ene jaar op school werd gepest en het andere jaar het populairste meisje van de klas was. Maar het pesten had zeker de overhand.

Waarom ik gepest werd? Omdat ik nieuw was, of omdat ik met een busje gebracht werd, of omdat ik met een rollende r sprak op zijn Amsterdams en niet met een zachte g. Maar ik droeg ook geen Oilily dus bij de ‘kakkers’ hoorde ik er ook niet bij. Ik durfde eigenlijk niet alleen over straat of ergens naar toe, maar mijn ouders wisten van niets totdat mijn kleren een keer verscheurd aan de regenpijp hingen 

Intelligentie en rationeel denken waren mijn redding

Ik heb zo’n goed stel hersens dat mijn moeder altijd riep dat ik professor werd. Ik deed het gymnasium met twee extra vakken en had zelfs een tien op mijn eindexamen.

Eigenlijk wilde ik naar de modeacademie, maar “dat zou echt zonde van mijn intelligentie zijn.” En ik geloofde van mezelf ook niet dat ik dat kon.

Mensen helpen, dat wilde ik wel, dus ging ik geneeskunde studeren en werd ik arts. Ik wilde graag kinderarts worden en had daar alles voor over. Ik studeerde in Sydney en Parijs en verhuisde in Nederland weer drie keer.

 

Waarom ik vecht voor betere kansen voor vrouwen

Maar mijn rode laarzen waren te puntig en mijn mening te fel voor de grijze oude mannen aan de top, dus het liep anders. Het wetenschappelijk promotieonderzoek waar ik vier jaar hard aan had gewerkt werd doorgepaasd naar het volgende alphamannetje dat op de politieke vriendenlijst stond en ik kreeg een conflict met de opleider. Hoewel ik juridisch in het gelijk gesteld werd, kon ik alleen mijn droom waar maken als ik naar de andere kant van het land verhuisde. Terwijl mijn man door zijn opleiding als medisch specialist gebonden was aan het Noorden en wij ons eerste kind verwachtten. En dus viel mijn droom in duigen.

 

Time-out

Ik werd huisarts, echtgenote en moeder van maar liefst vier prachtige kinderen.

Hoe ik dat allemaal deed? Niet. Na de geboorte van de vierde dacht ik echt: “ik kan het niet meer, ik kan nooit meer werken.” Ik werkte in een huisartsenpraktijk waar ik het niet naar mijn zin had. En hoewel ik twee dagen werkte was ik vijf dagen bezig me druk te maken, dat ik weer een dag moest werken. Maar nog erger vond ik het, dat ik niet de moeder was die ik wilde zijn. Dit moest stoppen. Ik nam een time-out. In deze periode van zelfreflectie kwam ik in aanraking met coaching.

 

Ik werd weer eigenaresse van mijn leven

De ervaringen uit mijn jeugd hebben me heel lang laten denken dat er iets mis was met mij. Maar jaren praattherapie hielpen daar niet voor. Tijdens mijn coachopleiding kwam ik tot een van de grootste inzichten in mijn leven: “ik hield mezelf klein!” Geloof me, dat was een heel pijnlijk, maar ontzettend waardevol moment. Want doordat ik dat zag, kon ik het veranderen.

Ik werd weer eigenaresse over mijn leven. Ik startte mijn praktijk WoW! Vrouw, waarin ik andere vrouwen help hun slechte jeugd achter zich te laten en meer uit hun leven te halen door zichzelf te durven zijn.

 

De vrouw die je wilt zijn zit al in jou

Ik geloof dat je verleden je niet in de weg staat, maar jijzelf. Iets heeft alleen de betekenis die jij er aan geeft. “Als het je niet doodt, maakt het je sterker.” is echt waar. In elk trauma, in elke overlevingsstrategie zit een voordeel. Ik geloof dat je altijd een keuze hebt en dat je je kijk op je leven kunt veranderen.

Mijn missie is vrouwen te laten geloven in zichzelf en hen te stimuleren zich niet langer klein te houden. Ik help en inspireer vrouwen om het beste uit zichzelf naar boven te halen en te laten zien!   

Over Hiltje

Als je me zou kennen, zou je weten dat…

…ik een creatieveling ben, gevangen in een doktersbrein. Ik houd van mooie dingen maken, heb ideeën te over en denk in praktische oplossingen.

Ik werk het liefst met wetenschappelijk onderbouwde methoden, gecombineerd met wijsheden uit het oude oosten. Ik heb een open-mind voor spiritualiteit, maar ik heb alleen kristallen omdat ik ze mooi vind en ik gebruik essentiële oliën vanwege de toffe namen. Verwacht geen ‘spiriwiri’ van mij en wees open en eerlijk, ik heb een allergie voor mensen die “zichzelf geen prater” vinden.

Ik ‘ga aan’ van onrecht tegen vrouwen. Dan kan ik zelfs heel fel uit de hoek komen. 

En weet dat ik zelfs in je diepste pijn een glimlach op je gezicht zal toveren.

 

  Typisch Hiltje

  • Ik ga de deur niet uit zonder een paar kick-ass oorbellen , liefst matchend met mijn geweldige jurk (want de broek heb ik alleen figuurlijk aan).
  • Ondanks dat ik weet dat het slecht voor me is, leef ik op cappuccino’s en latte’s.
  • Er geen dag voorbij gaat, dat ik niet een haaknaald in mijn hand heb.
  • Ik meer card-decks dan boeken heb; je maakt me geweldig blij met een blikje kleine kaartjes.

  Wil je de kracht van vrouwelijk leiderschap ervaren

  en met vertrouwen je droom waarmaken? 

  Meld je aan voor updates van WoW! Vrouw de Podcast

  Meld je aan voor updates van WoW! Vrouw de Podcast

  Hoor als eerste waar de nieuwe afleveringen over gaan!

  Yesss, gelukt!

  Pin It on Pinterest

  Share This